Zo kom je áltijd scherp voor de dag

Er zijn genoeg regels in het leven zoals het is. Sommigen zijn er echter om te helpen. Zoals de regels die bepalen hoe je je goed moet kleden. Natuurlijk spreekt elke man of vrouw die een mening heeft over zulke dingen uit persoonlijke ervaring – en wat voor de een werkt, werkt niet altijd voor de ander; of wat voor de een werkt, wordt door de ander als te voetganger of te avant-garde beschouwd. Dus als het op aankleden aankomt, moeten ze altijd tegen de nominale waarde worden beschouwd. Het zijn solide suggesties in plaats van het laatste woord over stijl.

Maar goed advies mag nooit worden ingeslikt, en naarmate herenkleding steeds rijker en gevarieerder wordt, steeds experimenteler en overvloediger, steeds trendbewuster, op momenten van verwarring en zelftwijfel, kan het helpen om een ​​waardevolle herfst te hebben. -achterste positie die door de rommel snijdt.

Deze ‘regels’ zijn meestal gebaseerd op de geschiedenis – ze hebben generaties lang gewerkt, dus men zou kunnen aannemen dat ze vandaag ook goed werken. En ze zijn meestal gebaseerd op het voor de hand liggende, zo voor de hand liggende dat ze vaak over het hoofd worden gezien: een voorkeur voor een goede pasvorm, hoge kwaliteit, veelzijdigheid, goede waarde, gebrek aan extremen en het nuchter houden.

Er zijn zeker veel andere regels dan hier worden gepresenteerd. Sommige hiervan heb je misschien al zelf ontdekt. Dat hoort tenslotte bij het plezier van kleding, wat geen regel mag belemmeren: nieuwe uitrusting uitproberen, kijken of het bij je past, kijken hoe je je voelt. Maar deze regels hebben de tand des tijds doorstaan ​​en fungeren, wanneer ze in combinatie worden gebruikt, als een faalveilige gids over hoe u zich vandaag goed kunt kleden.

1. DRAAG EEN PAK GOED

De sleutel tot een pak dat er goed uitziet, is pasvorm. Als je off-the-peg koopt, concentreer je dan op de pasvorm over de schouders, want het veranderen van de borst en taille is een relatief gemakkelijke klus volgens Davide Taub, hoofd maatpakken bij Savile Row-kleermaker Gieves & Hawkes. “Wees voorzichtig met het dragen van een periodepak, tenzij je een volledige periode-look nastreeft, want op zichzelf begint het pak eruit te zien als een noviteit”, voegt hij eraan toe. Klassiek is het beste en het handigst – donker, tweeknops, single-breasted, gematigd in details. “Het is niet saai. Een pak is een uniform. Het idee is om dit pak te zien als een canvas om verschillende ideeën over individualiteit omheen te bouwen. Het is de manier waarop je het draagt, niet het label aan de binnenkant, dat indruk maakt.”

2. INVESTEER VERSTANDIG IN EEN HORLOGE

“Een horloge is als een kunstwerk”, stelt Don Cochrane, directeur van het Britse horlogemerk Vertex . “Kies het omdat je ervan houdt, niet omdat je denkt dat het geld kan opleveren. Horloges zijn persoonlijk, het markeert je passage door de tijd. Maar je moet ook praktisch zijn.” Esthetische, functionele, robuuste sportmodellen passen overal bij en kunnen de harde klappen van alledag aan. Toch moet een horloge nog steeds bij je passen. Het moet comfortabel aanvoelen en qua maat en diepte ook goed passen bij je pols – 40 mm wordt beschouwd als de ‘Goldilocks’-maat.

3. WEES NIET BANG VOOR KLEUR

Of het nu op vrijetijdskleding of formele kleding is, geniet van een beetje kleur. “De meeste mannen zijn er onterecht bang voor – ze zijn geïntimideerd door alles wat niet marineblauw of grijs is”, zegt herenkledingontwerper Oliver Spencer . “Maar kleur kan ook tijdloos zijn.” Een groen pak kan er bijvoorbeeld bijzonder speels uitzien, terwijl Spencer ook roze, groen, mosterd en heldere tinten blauw aanbeveelt als bijzonder veelzijdige tinten voor het hele jaar die je hele outfit opfleuren. Maar hij voegt eraan toe dat, als het om kleur gaat, minder nog meer is: “Je hebt er maar een beetje van nodig, in één kledingstuk.”

4. DRAAG JE SPIJKERBROEK TOT ZE VAN JOU ZIJN

Volgens Alex Mir, mede-eigenaar van het in Sheffield gevestigde label Forge Denim , is de meest bruikbare snit van ‘s werelds meest populaire kledingstuk ‘slim taps’. “Het is breder bij de dijen, dus het is comfortabel, maar smaller, dus het werkt met nette schoenen of sneakers”, adviseert hij. “Het is de beste stijl die je het hele jaar door kunt dragen, met wat voor kleding dan ook.” De wijzen zullen ook donkere, rauwe denim dragen en de pre-distressed een ruime ligplaats geven. “Het hele plezier van denim is dat het ouder wordt met de manier waarop je het draagt. Waarom zou je dat missen?”

5. ZORG VOOR JE UITERLIJK

Het is het soort advies dat je moeder zou kunnen geven, maar als je geld hebt geïnvesteerd en in je kleding hebt nagedacht, zorg er dan voor. Gebruik houten hangers voor overhemden en schoenspanners voor je beste schoenen; laat je pak chemisch reinigen en persen; was uw kleding regelmatig en droog ze bij voorkeur niet in de droogtrommel (dit kan de stof aantasten); en poets je schoenen. Evenzo is het niet alleen de huid van je leren jas die je moet verzorgen, hetzelfde geldt voor degene die je elke dag draagt. Stel een eenvoudig, maar niet minder solide verzorgingsregime op, borstel je haar en knip je nagels. De duivel zit immers in de details.

Aanbevolen Artikelen