Welke werkschoenen passen bij jouw werk?

Werken in de bouw, de landbouw, de productie of in een andere fysiek zware omgeving, vereist stevige en comfortabele schoenen. Goede werkschoenen bieden namelijk bescherming tegen blessures en ongemakken die kunnen ontstaan door het fysieke werk en de gevaren van de werkomgeving. Het vinden van de juiste werkschoenen hangt af van het soort werk dat je uitvoert, je persoonlijke voorkeur en de veiligheidsvereisten op de werkplek. Er zijn veel verschillende soorten werkschoenen op de markt, maar niet alle schoenen zijn geschikt voor alle werkomgevingen. Het is belangrijk om de juiste schoen te kiezen die aan jouw specifieke wensen voldoet, zodat jij je veilig en comfortabel kunt voelen tijdens het werk.

Veiligheid op de eerste plaats

De meeste werkschoenen zijn speciaal ontworpen om de voeten te beschermen tegen mogelijke gevaren op de werkvloer. Dit kan variëren van elektrische schokken tot scherpe voorwerpen en penetrerende gevaren. Daarom is het belangrijk om schoenen te kiezen die aan jouw specifieke werkomgeving voldoen en minstens voldoen aan de minimale veiligheidsnormen.

In Nederland gelden de Europese normen voor persoonlijke beschermingsmiddelen, oftewel de EN-normen. Deze normen bepalen onder andere de veiligheidskenmerken die werkschoenen moeten hebben. Hieronder vind je enkele veel voorkomende veiligheidseisen:

  • Anti-slipzool: een anti-slipzool zorgt ervoor dat je niet uitglijdt op gladde oppervlakken.
  • Stalen neus: een stalen neus biedt bescherming tegen zware voorwerpen die op de voet kunnen vallen.
  • Zakbescherming: zakbescherming biedt extra bescherming tegen snij- en punctiegevaar.
  • Elektrische isolatie: speciale isolatie beschermt tegen elektrische schokken bij werkzaamheden met elektrische apparatuur.

Comfort is key

Naast veiligheid, is comfort een belangrijke factor bij het kiezen van werkschoenen. Als je de hele dag op je voeten staat en veel loopt, is het belangrijk dat je schoenen hebt die je voeten ondersteunen en beschermen tegen vermoeidheid. Kies schoenen met een comfortabele binnenzool en een ademende bovenkant die zweet afvoert.

Materiaal en stijl

Werkschoenen zijn verkrijgbaar in een verscheidenheid aan materialen, van leer tot synthetisch materiaal. Het materiaal dat jij kiest, zal afhangen van jouw specifieke werkomgeving en, ook niet onbelangrijk, je persoonlijke voorkeur. Bovendien zijn er verschillende stijlen beschikbaar, van laag tot hoog, met of zonder veters en in verschillende kleuren en ontwerpen.

Hoe kom je aan goede werkschoenen?

Het is helemaal niet moeilijk om de perfecte werkschoenen voor jouw werk te vinden. Je moet alleen even weten waar je moet zijn. Een aanrader is de site van Bowork. Je vindt hier niet alleen werkschoenen voor heren, maar ook voor dames. Ook andere persoonlijke beschermingsmiddelen en werkkleding vind je hier. Je kunt alles, lekker makkelijk, online bestellen. Maar het kan soms ook fijn zijn om de spullen eerst in het echt te zien, te passen en te voelen. Dat kan bij Bowork ook zeker. In de winkel in Bunschoten, provincie Utrecht staat bijna alles dat ook op de website te vinden is. Heb je een bepaald type werkschoen op het oog? Dan is het slim om vooraf even contact op te nemen zodat je niet teleurgesteld wordt als nét dat model niet in de winkel staat. 

Aanbevolen Artikelen