De populairste bieren voor in de lente

Met de lente voor de deur is het tijd om te genieten van het buitenleven. Er is geen betere manier om dat te doen dan met een koud biertje in de hand. Gelukkig zijn er genoeg bieren om uit te kiezen. We hebben de populairste op een rijtje gezet.

Hefeweizen

Een hefeweizen is een Duits bier dat bekend staat om zijn troebele uiterlijk en kruidige smaak. Het is licht en verfrissend, perfect voor een warme lentedag. Vaak wordt dit bier geserveerd met een schijfje citroen om de smaak nog verder te verbeteren.

Saison

Saison is een Belgisch bier dat traditioneel werd gebrouwen om de dorst van de boeren te lessen tijdens het oogstseizoen. Het heeft een fruitige en kruidige smaak, met een licht bittere afdronk. Een ideale keuze voor een lenteavond.

Pale Ale

Pale Ale is een stijl van bier dat zijn oorsprong vindt in Engeland. Het is een licht bier met een frisse hopachtige smaak. De Pale Ale past perfect bij de lente en is een uitstekende keuze voor wie houdt van bier met een iets bittere smaak.

Witbier

Witbier is een Belgisch bier dat is gemaakt van tarwe en gerst. Het is licht en verfrissend, met een citrusachtige smaak. Het wordt vaak geserveerd met een schijfje sinaasappel om de smaak te verbeteren en is een perfecte keuze voor een lentedag.

IPA

IPA, of India Pale Ale, is een bierstijl die bekend staat om zijn hoppige smaak en sterke aroma’s. Het is een uitstekende keuze voor wie houdt van bier met een beetje pit. Het past perfect bij de lente en is een geweldige keuze voor een barbecue of picknick. Er zijn ook IPA alcoholvrije bieren beschikbaar. 

Fruitbier

Fruitbier is een bierstijl die bekend staat om zijn fruitige smaken. Het is licht en verfrissend en perfect voor de lente. Het is een uitstekende keuze voor wie houdt van bier met een zoete smaak en is perfect voor een warme lentedag.

Pilsner

Pilsner is een bierstijl die zijn oorsprong vindt in Tsjechië. Het is een licht bier met een frisse smaak en een licht bittere afdronk. Het is een uitstekende keuze voor de lente en past perfect bij lichte gerechten zoals salades en sandwiches.

Blond bier

Blond bier is een licht bier met een zachte en fruitige smaak. Het is een uitstekende keuze voor de lente en past uitstekend bij lichte gerechten. Het is een perfecte keuze voor wie houdt van bier met een zachte en romige smaak.

Amber Ale

Amber Ale is een bierstijl die bekend staat om zijn karamelachtige smaak. Het heeft een licht zoete smaak en past daarom perfect bij de lente. 

Maibock

Maibock is een Duits bier dat traditioneel in de lente wordt gebrouwen. Het is een licht tot medium bier met een moutige smaak en een licht bittere afdronk. Het past perfect bij de lente en is een uitstekende keuze voor wie houdt van bier met een iets vollere smaak. Maibock is ook bekend om zijn koperen kleur en heeft een lichte fruitige toets die het een geweldige aanvulling maakt op elk lentefeest.

Alcoholvrij bier

Veel van de bovenstaande bieren zijn ook alcoholvrij verkrijgbaar. Alcoholvrije bieren hebben vaak vergelijkbare smaken als hun alcoholische tegenhangers, waardoor ze een geweldig alternatief zijn voor mensen die geen alcohol willen drinken. Enkele voorbeelden van populaire alcoholvrije lente-bieren zijn BrewDog Nanny State en Mikkeller Drink’in the Sun.

Trek in een alcoholvrij biertje gekregen? Maar heb je geen zin om naar de winkel te gaan? Bestel hier alcoholvrij bier online!

Aanbevolen Artikelen