Advies & tips voor het veilig opslaan van je cryptocurrency

Cryptocurrency is tegenwoordig helemaal in. Het lijkt wel of iedereen het heeft over Bitcoin, Ethereum en Litecoin. En terecht! Cryptocurrency is een nieuwe en spannende manier om je geld op te slaan en uit te geven. Maar zoals met elke nieuwe technologie, zijn er enkele risico’s aan verbonden. In deze blogpost geven we je enkele tips over hoe je je cryptocurrency veilig kunt houden van hackers.

1. Gebruik een hardware wallet

Een hardware wallet is een fysiek apparaat dat je privésleutels opslaat in een veilige offline omgeving. Dit is een van de veiligste manieren om je crypto op te slaan, omdat het niet kwetsbaar is voor hacken zoals een online portemonnee dat is.

2. Gebruik een papieren portemonnee

Een papieren portemonnee is gewoon een afdruk van je publieke en private sleutels. Dit is een offline methode om je crypto op te slaan, wat het erg veilig maakt. Het is echter belangrijk om je papieren portemonnee op een veilige plaats te bewaren, want hij kan gemakkelijk verloren of gestolen worden.

3. Gebruik een software wallet

Een software wallet is een programma dat op je computer of mobiele apparaat draait. Dit type portemonnee geeft je het gemak dat je overal bij je crypto kunt, maar het is belangrijk om een gerenommeerde aanbieder van portemonnees te kiezen en je software up-to-date te houden met de laatste beveiligingspatches.

4. Gebruik een exchange

Een exchange is een online platform waar je cryptocurrency kunt kopen, verkopen of verhandelen voor andere activa, zoals fiatvaluta of andere digitale valuta. Hoewel exchanges handig zijn, is het belangrijk om te onthouden dat ze ook kwetsbaar zijn voor hacken, net als elk ander online platform. Zorg er dus voor dat je een gerenommeerde exchange kiest en maatregelen neemt om je account te beschermen (zoals het inschakelen van twee-factor authenticatie).

5. Houd je privésleutels privé

Dit lijkt misschien gezond verstand, maar het is belangrijk om te onthouden dat als je je privésleutels met iemand deelt, diegene toegang heeft tot je cryptocurrency account. Bewaar ze dus zeker op een veilige plaats en deel ze alleen met mensen die je volledig vertrouwt.

6. Bewaar niet al je crypto op één plek

Hoewel het handig kan zijn om al je crypto op één plek te hebben, is het ook riskant, want als die ene plek gehackt wordt, kun je alles verliezen. Het is dus belangrijk om te diversifiëren en je crypto te spreiden over verschillende wallets en exchanges.

7. Blijf op de hoogte van veiligheidsbedreigingen

De wereld van de cryptocurrency is voortdurend in ontwikkeling, dus het is belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste veiligheidsbedreigingen door crypto nieuws te volgen. Door op de hoogte te blijven, kun je stappen ondernemen om jezelf te beschermen tegen nieuwe en opkomende bedreigingen.

8. Gebruik sterke wachtwoorden

Wanneer je accounts aanmaakt op exchanges of wallets, zorg ervoor dat je sterke wachtwoorden gebruikt die voor hackers moeilijk te raden zijn zodat een cardano munstukje kopen zonder problemen én in volle veiligheid gebeurt. Zorg er ook voor dat je waar mogelijk tweefactorauthenticatie inschakelt.

9. Klik niet op links in e-mails of teksten

Als je een ongevraagde e-mail of sms ontvangt met links, klik er dan niet op! Dit kunnen phishing pogingen zijn van hackers die in deze tijden van economische onzekerheid extra hard proberen de crypto van mensen te stelen.

10. Houd je online veiligheid op peil

Naast het volgen van de bovenstaande tips, is het ook belangrijk algemene goede ‘veiligheidshygiëne’ te hanteren bij het gebruik van een online platform. Dit omvat dingen als het gebruik van unieke wachtwoorden voor elk account, niet hergebruiken wachtwoorden, niet delen van persoonlijke informatie online, en wees voorzichtig over welke links je klikt.

Conclusie

Het volgen van deze 10 tips zal je helpen je cryptocurrency veilig te houden voor hackers! Onthoud alleen dat cryptocurrencies nog steeds nieuw en in ontwikkeling zijn, dus blijf op de hoogte van de laatste veiligheidsbedreigingen en beoefen een goede veiligheidshygiëne in het algemeen. Bedankt voor het lezen!

Aanbevolen Artikelen