De beste datingapps van 2022

In dit digitale tijdperk waar we in leven is daten nog nooit zo makkelijk geweest. Je opent een app of site en de keuzestress begint! De keuze is enorm, en met alle succesverhalen die zijn ontstaan vanuit online dating is het belangrijk dat je weet wat de beste datingapps zijn. Hier vind je een lijstje!

1. Tinder

Misschien wel de meest bekende datingapp die er is: Tinder. Deze app staat al jarenlang bekend als een van de beste dating apps die je kan gebruiken. Bij Tinder is het de bedoeling dat je op basis van uiterlijk en overige profielinformatie bepaalt of ze geïnteresseerd zijn. Dit doe je door te swipen, swipe je naar links dan heb je geen interesse. Heb je wel interesse dan swipe je naar rechts, en is het afwachten of je een match krijgt. Heb je een match? Dan is het tijd voor een date! Wat dacht je van het bezoeken van een casino, of het maken van een romantische boswandeling?

2. Lexa

Bij naam is Lexa vrij bekend, maar er zijn genoeg mensen die niet weten hoe het precies werkt. Het lijkt identiek op Tinder, maar kun je net wat specifieker zoeken als je weet wat je wil. Je kunt Lexa gratis gebruiken, maar ook met een betaald membership. Hiermee kun je bijvoorbeeld videochatten. De app is gratis te downloaden in de Google Play Store of de App Store.

3. Parship

Parship gelooft dat er een formule bestaat voor een gelukkige relatie, en passen daar het zogenoemde ‘Parship-principe’ dat uitrekent wie het beste bij jou past. Parship stuurt je een vragenlijst op, zodat ze weten waar je interesses liggen en waar je naar op zoek bent. Maar ze zoeken ook naar een juiste balans tussen overeenkomsten en verschillen. Maar uiteraard bepalen ze niet alles, en kan je zelf ook nog hier en daar wat filteren. Lengte, afstand en dergelijke kunnen allemaal zelf bepaald worden. Als dat allemaal klaar is kan je op zoek gaan naar jouw ideale match volgens dit Parship-principe.

4. Happn

Happn is een unieke variant in de datingapp-community. Stel je voor: je ziet iemand langs lopen die helemaal je type is maar je hebt geen contact weten te leggen. Dat is balen natuurlijk. Maar Happn geeft je een tweede kans, want als dat persoon ook Happn heeft kun je elkaar terug vinden! Ze traceren je routes en laten Happn-gebruikers zien die je bent tegengekomen onderweg. En als jullie elkaar liken op de app, hebben jullie een match net als de bovengenoemde apps!

Aanbevolen Artikelen