Renault Clio lease, wat is het alternatief?

Om een auto te kopen moet je flink sparen, in dit geval kan leasen een uitkomst bieden. Al hoeft sparen niet de enige reden te zijn. Als je kiest voor de leasevorm financial lease ben je direct economisch eigenaar. Dit brengt voor ondernemers veel fiscale voordelen met zich mee.

Een overwogen keuze tussen het kopen of leasen van een auto kun je pas maken als je alle voor- en nadelen van beide opties kent. Bij financial lease zijn er verschillende voordelen waar maar enkele nadelen tegenover staan. In dit artikel lees je wat het alternatief is voor leasen als ondernemer en welke keuze beter bij jouw bedrijf past.

Voordelen van het zakelijk leasen met financial lease

  • Niet in één keer betalen;
  • Houd je vermogen binnen jouw onderneming;
  • Bepaal je zelf waar je jouw verzekering en onderhoud onderbrengt; 
  • Bepaal zelf de looptijd van het contract;
  • Profiteer van fiscale voordelen zoals renteaftrek en investeringsaftrek;
  • Duidelijk en inzichtelijk wat wél en niet bij de overeenkomst inbegrepen is;
  • En je hebt recht op de terugvordering van de btw over de aanschafprijs.

Wanneer is Financial Lease aantrekkelijk?

Zowel bij het kopen als leasen van een auto zijn er voor- en nadelen te benoemen. Wanneer je een auto leaset heb je maandelijks extra vaste lasten, maar bij het kopen van een auto doe je in een keer een flinke investering. En dat bedrag heeft niet elke ondernemer op de bank beschikbaar heeft, vandaar dat leasen dan een uitkomst is. Door kosten te spreiden, houdt je geld over voor belangrijke investeringen. Ben je op zoek naar een zakelijke Renault Clio lease? Bekijk dan eens het aanbod bij onze partner FinancialLease.nl.

Nadelen van een auto leasen 

  • Elke maand betalen van het leasebedrag;
  • Rente betalen over de financiering;
  • Net als bij het kopen van een auto zijn onderhoud, de verzekering en wegenbelasting niet inbegrepen.

Al heeft ieder nadeel zijn voordeel: in dit geval kun je zelf kiezen waar jij deze zaken onderbrengt. Jij bepaalt zelf hoe je voordelig uit wil komen met onderhoud, verzekering en eventuele reparatiekosten.

Een auto kopen?

Een auto kopen als ondernemer kan natuurlijk ook, maar is dat een beter alternatief? Als je een auto koopt ben je direct volledig eigenaar van de auto en zit je niet vast aan maandelijkse kosten, wél is dit een forse investering. Dit geldt vooral voor startende ondernemers en zzp’ers. Verder mag een oudere auto met een hoge kilometerstand ook ingezet worden als bedrijfsauto en kun je de auto direct bij een particulier kopen. Dit kan vaak bij leasen niet.

Hiertegenover staan ook wat nadelen om een auto kopen, zo investeer je in één keer veel geld in je onderneming, zijn alle kosten voor eigen rekening en er zijn minder fiscale voordelen te behalen.

Waarom kiezen ondernemers voor FinancialLease.nl?

Door het ruime aanbod, de ondersteuning gedurende het gehele proces en de fiscale voordelen, zo kan je direct afschrijven, gebruik maken van de rente- en investeringsaftrek en hetzelfde kwartaal de btw terugvorderen. 

Duizenden ondernemers wisten we al te ontzorgen, gemiddeld beoordelen klanten FinancialLease.nl met een 9,5 op Google Review.

Goedkoop leasen 

Ben jij op zoek naar een betaalbare lease deal? Kies voor een Renault Clio lease. Je hebt de keuze uit een nieuwe auto’s of en representatieve occasions. Liever een andere auto? Bekijk het ruime aanbod bij onze partner.

Aanbevolen Artikelen