De Ranqer Carbon Gaming Chair : betaalbaar én van geweldige kwaliteit

Als je onze website een beetje in de gaten houdt, dan weet je dat we hier wel van een goede gamesessie houden. Even alle verstand op 0 en lekker knallen, bijvoorbeeld – het liefst zo comfortabel mogelijk. Maar laten we eerlijk zijn: waar mensen massaal investeren in een lekkere bank om na het werk op neer te ploffen, nemen mensen achter hun bureau ontzettend vaak genoeg met een goedkoop, oncomfortabel bureaustoeltje. Toch zijn het niet alleen gamers die een comfortabele gamestoel verdienen. Iedereen die zijn tijd zittend doorbrengt – of het nu om gamen of werken gaat – verdient het beste.

Een goede bureaustoel: de must van iedere gamer en thuiswerker

Het probleem met veel bureaustoelen is dat ze soms niet genoeg steun bieden aan de rug, wat op lange termijn tot rugproblemen kan leiden. Daarom is het van cruciaal belang een stoel te vinden die zoveel mogelijk kan bieden zonder aan comfort in te boeten. Het eerste wat elke gamer of thuiswerker nodig heeft is een ergonomische stoel die steun geeft aan de onder-, midden- en bovenrug.

Een goede bureaustoel moet eventuele drukpunten op verschillende delen van het lichaam kunnen verlichten. Hij moet ook je lendencurve ondersteunen en je hoofd en nek recht en in lijn met de rest houden. En dit hele rijtje eisen? Die brengt ons bij de Ranqer Carbon gamestoel – een stoel die wij dank SB Supply de afgelopen maanden uitvoerig hebben mogen testen.

De Ranqer Carbon gamestoel – een solide stoel van hoge kwaliteit

De Ranqer Carbon gamestoel is een stoel van hoge kwaliteit die gebruikt kan worden voor urenlang spelplezier. Deze stoel is zo ontworpen dat hij geschikt is voor alle vormen en maten, wat vooral handig is voor mensen die langer of korter zijn dan gemiddeld. Met meerdere lagen bekleding zorgt deze stoel ervoor dat je rug steeds comfortabel blijft. Over comfort gesproken: de hoofdsteun kan gekanteld en in hoogte versteld worden voor extra comfort tijdens lange spelsessies.

De Ranqer carbon gamestoel biedt daarmee een geweldige ervaring voor elke volhardende gamer. Alle onderdelen en materialen van deze stoel zijn zorgvuldig uitgekozen om de steun te bieden die je verdient tijdens lange sessies achter je bureau, zonder comfort of duurzaamheid op te offeren. Dankzij de volledige lichaamskussens die bescherming bieden tegen rugklachten en de prestaties bevorderen als nooit tevoren.

In elkaar zetten

Het minst leuke deel van online een bureaustoel bestellen? Dat is zonder twijfel het in elkaar zetten. Het goede nieuws over de Ranqer gamestoel? Hij is uiterst gemakkelijk in elkaar te zetten. Het in elkaar zetten van de stoel verloopt daarom – in tegenstelling tot andere stoelen die we in het verleden hebben getest – geheel vlekkeloos. De handleiding is compleet en duidelijk. Zo nu en dan moet je even naar de foto op de doos kijken, maar uiteindelijk kom je er eenvoudig uit. Testen maar!

Het design

Als er één ding is waar gamers oog voor hebben, dan is het wel design. We pronken bijvoorbeeld graag met onze toffe game-pc’s op ons bureau – ondanks dat ze op de grond véél handiger staan. Hetzelfde geldt voor een bureaustoel: het oog wil ook wat. Gelukkig zit dat met de Ranqer Carbon helemaal goed: ondanks het feit dat de gaming chair niet heel uniek is in zijn uiterlijk, ziet hij er toch sportief uit en is hij zéér netjes geproduceerd.

Voor deze stoel heeft Ranqer gekozen voor PU-leer in carbon-look. Dit is niet alleen een goedkoper materiaal dan echt leer, maar kent ook veel minder onzuiverheden (denk aan krassen) en afwijkingen bij gebruik. Hierdoor is er meer controle over het uiterlijk van de stoel en blijft de prijs beheerbaar. Ook mooi zijn de wijnrode stiksels die over de gehele stoel zijn gebruikt. Geeft hem net dat beetje extra gaming-look.

De Ranqer Gaming Chair is daarnaast geplaatst op een vijfpoot met zwenkwielen. De wielen zijn tevens wat breder dan wat we bij veel andere stoelen zien, dit zorgt voor een wat vriendelijker effect op de ondervloer. Slim als je net als menig gamer lekker vaan heen en weer schuift.

Zitcomfort

Dat een bureaustoel er mooi en goed afgewerkt uitziet, is één ding. Dat hij lekker zit is weer een héél ander aspect. Ook op dit gebied overtuigt de Ranqer Carbon Black.

Deze gaming chair is een high-end bureaustoel die verbazingwekkend comfort biedt. Ik verwachtte dat ik het rugkussen snel aan de kant zou leggen, omdat het wat te groot leek voor lendensteun. Niets bleek minder waar: tijdens talloze werkuren (zoals onder andere bij het typen van deze recensie) geeft de kussen een fijne ondersteunende druk op mijn onderrug. In de praktijk helpen dergelijke kussens geweldig om binnen de juiste zithouding te blijven, door net genoeg “druk” te geven waar nodig zonder vervelend of ongemakkelijk aan te voelen.

Zelfs na vele uren per dag op de Ranqer te zitten, komt vrijwel nooit dat moment dat je er zat van wordt. En dat zegt best iets over een bureaustoel – een compleet andere ervaring dan mijn vorige stoel van een bekende Zweedse meubelzaak.

De Ranqer Carbon in een notendop

Mocht je zover gekomen zijn, dan zit je waarschijnlijk al op het puntje van je (oude) bureaustoel om de Ranqer te bestellen. Hieronder nog een aantal specs van deze krachtpatser op een rij:

  • High-end uitstraling
  • Carbon look met wijnrode stiksels
  • Verstelbare rugleuning tot 180 graden
  • Vervaardigd uit stevige materialen
  • Afneembaar nek- en rugkussen
  • Ontworpen voor lange uren achter het scherm
  • Gedetailleerde afwerkingen
  • Geïnspireerd op racestoelen van legendarische racers

Conclusie: de Ranqer Carbon overtuigt!

Kortom: ben je op zoek naar een hoogwaardige gamestoel die comfort garandeert én betaalbaar is, denk dan niet twee keer na. De Ranqer Carbon is in het kort een bureaustoel die gamers verdienen, zeker als ze ontelbare uren achter hun bureau doorbrengen – maar géén ontelbare euro’s te besteden hebben.

 

Aanbevolen Artikelen