Verzekering afsluiten voor je bedrijfsauto

Heb jij een eigen onderneming? En is voor de uitvoering van de werkzaamheden een bedrijfsauto onmisbaar? Zorg er dan na de aanschaf van de bedrijfsauto direct voor dat jouw bedrijfsauto goed verzekerd is. In Nederland mag een bedrijfsauto enkel de weg op als deze minimaal WA verzekerd is. Het afsluiten van een bedrijfsautoverzekering is dus belangrijk. Hoe uitgebreid de verzekering eruit ziet buiten de WA dekking om mag jij zelf bepalen. 

Voor elke bedrijfsauto een passende verzekering

Een WA dekking is voor elke bedrijfsauto verplicht. Maar hoe uitgebreid de bedrijfsauto verder vervolgens verzekerd is, kun jij zelf beslissen. Is de bedrijfsauto die je hebt aangeschaft nog volledig nieuw? Dan is een uitgebreide zakelijke autoverzekering raadzaam. Raak je onverhoopt betrokken bij een ongeluk? En raakt daardoor jouw nieuwe bolide flink beschadigd? Dan is het vervelend als jij met onverwachte hoge kosten te maken krijgt. Het loont bij nieuwe bedrijfsauto’s dan eigenlijk ook altijd om deze wat uitgebreider te verzekeren. Heb je daarentegen een spotgoedkope bedrijfsauto op de kop weten te tikken die al oud is? Dan loont een uitgebreide verzekering vaak niet. Houd hier dus rekening mee als je een bedrijfsautoverzekering gaat afsluiten. Kies voor een verzekering die past bij jouw bedrijfswagen. 

Welke dekkingen zijn er? 

Wanneer je een bedrijfsautoverzekering gaat afsluiten, is het belangrijk om voor een passende verzekering te kiezen. Iedere bedrijfsauto is immers anders. Maar welke verzekering kun je het beste afsluiten? Voor welke dekking kun je het beste kiezen? Een eenduidig antwoord valt niet te geven. Het verschilt namelijk per geval. Wil je jouw nieuwe bedrijfswagen verzekeren tegen alles? Dan is de WA plus volledige casco dekking voor jou een goede optie. Vind je het daarentegen niet nodig om tegen vandalisme verzekerd te zijn? Maar wil je wel verzekerd zijn in het geval van stormschade of een aanrijding met een dier? Kies dan voor de beperkte casco dekking. Is jouw bedrijfsauto oud en loont het zich in verhouding niet om deze uitgebreid te verzekeren? Kies dan enkel voor de WA dekking.

Niet rijden zonder WA dekking

Zoals gezegd is een WA dekking nodig om deel te kunnen nemen aan het verkeer. Iedere bedrijfsauto moet een minimale WA verzekering hebben. Is jouw bedrijfsauto niet voorzien van een WA dekking? Dan mag je met jouw bedrijfsauto simpelweg niet rijden. Het is dus belangrijk om direct na de aanschaf een WA dekking af te sluiten. Het zou immers zonde zijn als jouw bedrijfsauto noodgedwongen langdurig stil moet staan. Dat is niet waarvoor je de bedrijfsauto hebt aangeschaft. Zorg er daarom voor dat jouw verzekering altijd op orde is. Zo voorkom je onnodige vervelende situaties. 

Aanbevolen Artikelen