Populairste hybrid en elektrische autos in 2021

Zou je graag willen weten wat tegenwoordig de meest populaire elektrische auto’s zijn? De auto’s die uit dit onderzoek naar voren zijn gekomen zijn stuk voor stuk beoordeeld op hun beschikbaarheid, actieradius, gebruiksgemak, prijs, laadsnelheid, leasetarief en natuurlijk op hun rijeigenschappen.

Middensegment

Binnen dit segment vallen elektrische auto’s die een maximale aankoopprijs hebben van 40.000 euro. Kies je voor een auto uit dit segment, dan profiteer je van een voordelige bijtelling. Auto’s die hieronder vallen zijn:

  •   Opel Corsa-e
  •   Volkswagen ID.3
  •   Peugeot e-208

Hoge segment

Als je over een wat ruimer budget beschikt zijn deze auto’s wellicht interessant voor je. In dit segment vallen auto’s die een aankoopprijs hebben van tussen de 40.000 en 70.000 euro:

  •   Tesla Model 3
  •   Volkswagen ID.4
  •   Hyundai KONA

Topsegment

Als je bereid bent veel geld uit te geven aan een auto dan wordt het beschikbare aanbod weer iets groter. In dit segment vallen auto’s die een aankoopprijs hebben van meer dan 70.000 euro:

  •   Audi e-tron
  •   Tesla Model X
  •   Tesla Model S

Elektrische auto leasen

Een elektrische auto importeren kan voor veel mensen een goede optie lijken. Toch is het mogelijk dat je er al snel achter komt dat hier een behoorlijk hoge aanschafprijs bij komt kijken. Daarnaast zit je ook soms met een restwaarde die onzeker is. Dit geldt ook voor de levensduur van de batterij.

Wil je toch graag een elektrische auto rijden, dan heb je de mogelijkheid om een elektrische auto te leasen. Het voordeel hiervan is dat alle risico’s die hierbij horen niet op jou zelf neerkomen maar bij de leasemaatschappij.

Onzekere restwaarde

Tegenwoordig gaan de ontwikkelingen van elektrische auto’s ontzettend snel. Dit is dan ook precies de reden waarom je jezelf afvraagt of het nu wel het juiste moment is om zelf een elektrische auto te kopen. Want wat zal hiervan over een aantal jaren de restwaarde zijn? Voor een elektrische auto zijn de maandelijkse kosten voor onderhoud en reparatie wel beperkt, toch is deze wat aftrekposten betreft in bijna alle gevallen een heel stuk duurder dan een benzineauto.

Een voordeel van het leasen van een elektrische auto is dat je al deze onzekerheden niet hebt. Door de leasemaatschappij wordt er rekening gehouden met deze factoren door ze mee te nemen in het maandbedrag. Je hebt er als autorijder in ieder geval zelf geen zorgen over. Daarnaast is het ook nog zo dat er voor het leasen van elektrische auto’s door de overheid subsidies beschikbaar worden gesteld. Dit bedrag kan oplopen tot wel 2000 euro. Door te kiezen voor een auto te leasen in plaats van een elektrische auto te importeren kan je in sommige gevallen geld besparen.

Aanbevolen Artikelen