Goede Europese wijnen

Wereldwijd zijn er onwijs veel verschillende wijnstreken te vinden. Zo worden er bijvoorbeeld in Chili en Australië mooie wijnen geproduceerd. Maar voor een goede fles wijn hoef je het niet heel ver van huis te zoeken. Europa is op het wereldtoneel namelijk toonaangevend als het om de wijnproductie gaat. Van Frankrijk en Spanje tot Italië. De meest smaakvolle wijnen zijn uit deze Europese landen afkomstig. 

Smaakvolle Franse witte wijnen

Frankrijk is een van de belangrijkste wijnexporteurs van de wereld. En dat is natuurlijk niet zonder reden. Frankrijk staat bekend om de productie van kwalitatief hoogwaardige wijnen. Vraag je een echte wijnliefhebber welke wijn hij/zij lekker vindt? Dan is de kans groot dat het om een Franse wijn zal gaan. Vooral Franse witte wijnen zijn erg populair. Neem bijvoorbeeld de Bourgogne wijn. Deze witte wijn wordt als de meest verfijnde van de wereld betiteld. Dus ben je op zoek naar een mooie witte wijn voor in jouw wijncollectie? Of wil je bij een aankomend diner een bijzondere witte wijn schenken? Dan is een Franse witte wijn altijd een goed idee. 

Italiaanse witte wijn

Dat Frankrijk goed is in het produceren van mooie wijnen, staat vast. Maar Frankrijk is niet het enige Europese land dat kwalitatief hoogstaande wijnen produceert. Ook Italië is een toonaangevende wijnproducent. Net zoals in Frankrijk vind je hier heel veel verschillende wijnsoorten. Wijn Pinot Grigio is een bekende Italiaanse wijn. Het is eveneens een witte wijn. De wijn wordt gekenmerkt door een fris en fruitig smaakprofiel. Zowel de smaak als de geur van de wijn zijn fruitig. Dus ben je iemand die wel van een fruitige wijn houdt? Drink je bijvoorbeeld op een zomerse dag graag een gekoeld fruitig drankje? Dan is deze Italiaanse witte wijn een goede keuze. 

Andere verkrijgbare wijnen

De witte wijnliefhebbers zullen blij worden van het uitgebreide witte wijnaanbod online. Maar de online wijnwinkel heeft meer te bieden dan enkel witte wijn. Zo vind je hier bijvoorbeeld ook heel veel verschillende rode wijnen. Van volle rode wijnen met een krachtig smaakprofiel tot milde rode wijnen. En drink je graag rosé? Dan zal je eveneens blij worden van het wijnaanbod. Er zijn namelijk allerlei verschillende rosés verkrijgbaar. Van fruitige rosés tot droge rosés. Je kunt het allemaal vinden in de online wijnwinkel. En heb je iets leuks te vieren? Dan kun je hiervoor uiteraard ook een mooie wijn aanschaffen. Er zijn verschillende smaakvolle mousserende topwijnen te koop. Met welke wijn ga jij jouw wijnvoorraad verrijken. 

Aanbevolen Artikelen