Heb jij al zin in het BBQ seizoen?

Nu onze zomers steeds langer, warmer en zonniger lijken te worden, al is en blijft het natuurlijk afwachten, zijn er ook steeds meer mensen die daar om een heel andere reden naar uitkijken dan vele anderen, die vooral denken aan het zonnetje. Nee, die zon is leuk, prima, maar waar het echt om gaat is vlees. Barbecue vlees. Zij kunnen vooral niet wachten tot de zomer begint omdat dit het moment is waarop zij de BBQ weer aan kunnen steken. De eerste brisket weer op het rooster kunnen leggen, in de weer kunnen met hamburgers en andere soorten vlees. Uitgebreid samen kunnen eten, lekker buiten, en volop genieten van het leven.

Zodra de zon schijnt ruik je het 

Het is een jaarlijks terugkerende traditie: het eerste zonnige weekend van het jaar. Soms is het in april al zo ver, soms moet je er tot diep in mei op wachten, maar er komt altijd zo’n weekend waarin het ‘opeens’ mooi weer is. Waarin we massaal de tuin in gaan, om deze ontdoen van alle winterse sporen. Dode blaadjes opvegen, algen van het terras spuiten met de hogedrukreiniger, de tuinset klaar maken voor gebruik. Je herkent dit weekend aan het prominent aanwezige zonnetje, maar ook aan de geluiden die massaal uit onze tuinen komen. Overal hoor je bezems, hogedrukreinigers. Gesleep met tuinmeubilair. Er komen mensen thuis vanuit het tuincentrum, met wat verse plantjes. En er komen mensen thuis vanaf de slager, met barbecuevlees. Want als de tuin aan kant is, en de geluiden van werkende mensen langzaam verstommen, is het tijd voor die andere traditie. Die ene die je in eerste instantie vooral kunt ruiken. In dat eerste zonnige weekend van het jaar steken we massaal de BBQ aan!

We nemen er lekker de tijd voor

De start van de zomer, of in ieder geval van de zomers aanvoelende dagen, is voor veel mensen vooral de start van het BBQ-seizoen. Dat eerste weekend valt de geur, nadat deze zo lang weg is geweest, je meteen op. Zelfs al ben je geen liefhebber, dan nog ruikt het op een bepaalde manier gezellig en echt naar zomer.

Nu we steeds meer aan de slag durven met wat meer ingewikkeld vlees, onze hand niet omdraaien voor brisket of ander vlees dat langzaam moet garen, ruik je de BBQ vaak al ruim voor etenstijd. Een bereiding van een dagdeel is geen uitzondering, en dus ruik je al vanaf het begin van de middag dat de eerste liefhebbers aan de slag zijn gegaan. De BBQ op de juiste temperatuur brengen, het vlees langzaam laten garen. Af en toe stiekem eens kijken hoe het er voor staat, of juist netjes geduldig wachten, terwijl ondertussen de bijgerechten worden bereid. Natuurlijk wordt al het geduld rond etenstijd beloond; dan hoor je uit heel veel tuinen de geluiden van mensen die gezellig samen aan het eten zijn. Het seizoen is weer begonnen!

Aanbevolen Artikelen