6 tips om je website op doordachte wijze te bouwen

Heb je het plan om een website te bouwen? Het is een flinke klus, waar je wel even de tijd voor nodig hebt. Denk er vooral aan om het doordacht aan te pakken, zodat je met de plannen die je vooraf uitwerkt straks zo snel mogelijk een goede website kunt maken. Dít zijn zaken om rekening mee te houden!

Tijdig een domeincheck doen

Je domein is jouw stukje op het web, waarop je je website kunt inrichten. Het is belangrijk om je domeinnaam tijdig te registreren. Zodra je weet welke naam je je website wilt geven, doe je een domeincheck. Als de gewenste naam nog vrij is, kun je de domeinnaam kopen. Dit vormt de basis voor de inrichting van je website!

Doel voor website bepalen

Iedere website kent een specifiek doel. Of het nu gaat om een webshop of een portfolio: het is belangrijk om het doel van je website op te stellen én altijd voor ogen te houden tijdens het bouwen van de site. Op die manier richt je een doelgerichte website in, en voorkom je dat het een rommeltje wordt.

Structuur van website uitwerken

Het kan ook helpen om de structuur van je website vooraf uit te werken: dit maakt tevens dat je website overzichtelijk oogt. Denk na over de inrichting van de verschillende pagina’s. Hoe wil je dat bezoekers zich navigeren op jouw website? De inrichting van de menu’s hangt hier ook mee samen.

Denk niet te ingewikkeld

Je verdwaalt al snel in alle mogelijkheden die er zijn voor het maken van een eigen website. Neem jezelf voor om niet te ingewikkeld te denken! Het bouwen van een website kent met name wat basisprincipes, die het makkelijk maken om een eigen site in te richten – ook als je dit nog nooit eerder hebt gedaan. Laat allerlei extra’s en optionele opties liever achterwege, om jezelf de tijd en moeite te besparen.

Teksten en afbeeldingen gereed

Wat je al kunt doen voordat je je website gaat bouwen? Het uitwerken van de teksten en afbeeldingen die je erop wilt plaatsen! Zorg dat alles bij elkaar een overzichtelijk en helder geheel vormt. Bewerk de afbeeldingen bijvoorbeeld in dezelfde stijl, zodat ze goed bij elkaar passen.

Snelle website bouwen

Een laatste belangrijke tip: zorg dat je website snel is. Je kunt hier vooraf al rekening mee houden, door bijvoorbeeld de afbeeldingen die je op je website wilt plaatsen in een klein formaat te hebben. Verder helpt het om op zoek te gaan naar plugins die bijdragen aan een snellere laadtijd van je website. Dit is vandaag de dag heel belangrijk, bijvoorbeeld voor je sitescore in Google!

Aanbevolen Artikelen