Vergeet deze 7 items niet als je gaat hiken

Wandelen is een van de beste manieren om van de natuur te genieten. Het geeft je het gevoel een ontdekkingsreiziger te zijn, en het is een geweldige manier om aan lichaamsbeweging te komen. Bovendien krijg je bij wandelen gratis natuurschoon. Maar gaan wandelen kan moeilijk zijn als je niet de juiste uitrusting hebt – dus hier zijn zeven dingen die elke wandelaar nodig heeft!

1) Een goed paar schoenen

Je weet dat je voeten hard moeten werken tijdens een wandeling, dus zorg ervoor dat ze beschermd worden door een comfortabel paar schoenen, zoals schoenen van Lowa. Deze zijn van hoge kwaliteit én geven je voeten de ruimte om te ademen, terwijl ze ook nog eens ontzettend veel grip hebben. Wandelaars doen er ook goed aan in een paar inlegzolen te investeren, want de verkeerde kunnen je voeten al na een paar kilometer pijn laten doen!

2) De juiste rugzak

Het kan zijn dat je water of snacks mee wilt nemen op je wandeling. Een rugzak is de beste manier om die mee te nemen, maar zorg er wel voor dat hij groot genoeg is voor alles wat je nodig zou kunnen hebben!

3) Wandelstokken voor langere wandelingen

Wandelstokken zijn geweldig omdat ze iets van het gewicht van je benen halen als je steile heuvels op loopt, en ze geven je een beter evenwicht als er rotsen of wortels op je pad liggen. Zorg er wel voor dat als je wandelstokken kiest, ze de juiste hoogte voor je hebben!

4) Een kaart en kompas

Als je in een onbekend gebied gaat wandelen, kun je heel gemakkelijk verdwalen, dus neem ook altijd een kaart mee. Behalve dat het je helpt te vinden waar je heen gaat, betekent het hebben van een kaart en een kompas dat je, als je verdwaald bent, ze kunt gebruiken om uit te zoeken waar je precies bent!

5) Een goede EHBO-kit

Ga niet wandelen zonder een goede EHBO-kit. Elke wandelaar zou er een moeten hebben, want als er tijdens je wandeling iets gebeurt, wil je niet gestrand achterblijven zonder de juiste benodigdheden.

6) Zonnebril en zonnebrandcrème

Vergeet nooit je zonnebril, zodat de zon je gezichtsvermogen niet beschadigt! En smeer je ALTIJD in met zonnebrandcrème voor je een lange wandeling gaat maken – ook als het buiten bewolkt of koud is. Zonnebrandcrème is nog steeds belangrijk omdat UV-stralen door wolken heen kunnen komen en op sneeuw kunnen weerkaatsen.

7) Veel water!

Ga nooit wandelen zonder een volle waterfles. Je voelt je misschien niet dorstig terwijl je onderweg bent, maar bedenk dat je lichaam tijd nodig heeft om bij te komen als het een tijdje inactief is geweest. Het zal snel weer hard gaan werken als je niet genoeg vocht in je systeem hebt, wat betekent dat je voor en na een wandeling altijd veel water moet drinken.

Aanbevolen Artikelen