4 no-nonsense voordelen van koude douches

Koude douches zijn geprezen door atleten, beroemdheden en zelfs je dokter. Voor het geval je het nog niet gehoord hebt, er zijn een aantal grote voordelen aan het nemen van een koude douche elke dag! Het is een intense manier om wakker te worden, het helpt je ‘s nachts beter te slapen en studies tonen aan dat het de bloeddruk kan verlagen! Dus zelfs als je enige motivatie is om af te vallen of productiever te zijn, probeer een paar koude douches uit en kijk hoe het gaat.

Het maakt ons wakker

Een koude douche is een intense manier om wakker te worden. Het kan ons een alerter en energieker gevoel geven. Als we beginnen met een koude douche, is de kans groter dat we de volgende dag productief zullen zijn. Veel mensen vinden dat het hen helpt zich minder futloos te voelen. Het koude water laat onze hersenen denken dat onze hartslag versneld is, waardoor we ons beter voelen omdat onze hersenen denken dat we doen wat nodig is om te overleven – vechten of wegrennen van roofdieren.

Het helpt ons beter te slapen

Koud douchen voor het slapen gaan kan je helpen om sneller in slaap te vallen en langer in slaap te blijven dankzij een betere bloedcirculatie en een lager stressniveau. Bovendien zorgt de temperatuursverandering tussen buiten en binnen voor een andere luchtdruk dat ons kan helpen in slaap te vallen.

Studies tonen aan dat het de bloeddruk verlaagt

Het is bewezen dat koude douches de bloeddruk verlagen. Dit komt doordat koud water onze slagaders verwijdt, wat zorgt voor een betere bloeddoorstroming en zuurstof naar de hersenen. Het herstellen van die bloedsomloop geeft je ook extra energie en verbetert de kwaliteit van je slaap!

Het stimuleert vetverbranding

Koude douches blijken effectief te zijn voor vetverlies, omdat het koude water je lichaam laat denken dat het zich in een natuurlijke situatie bevindt en dus meer vet moet verbranden. Je lichaam werkt ook harder om zichzelf weer op te warmen als je eruit komt. Dit kan je metabolisme verhogen en je er beter doen uitzien omdat er endorfine vrijkomt.

Aanbevolen Artikelen